Археолози откриха останки от средновековни укрепления под сградата на Уестминстърския дворец, където

...
Археолози откриха останки от средновековни укрепления под сградата на Уестминстърския дворец, където
Коментари Харесай

Археолози откриха останки от средновековни укрепления под сградата на Уестминстърския дворец

Археолози откриха остатъци от средновековни укрепления под постройката на Уестминстърския замък, където заседава английският парламент.

Каменните структури са открити по време на геотехнически сондажи в бранш под заседателната зала на Камарата на лордовете.
Експерти от Археологическия музей на Лондон, които реставрират историческата постройка   от лятото, съвсем 5000 часа са проучвали 160 пространства и са пробивали дупки с дълбочина до 70 метра, с цел да доближат до подземните етажи на двореца. 

Така са открити останките от стена от кентски варовик - тъмносив камък, употребен при построяването на Лондонската кула и Уестминстърското абатство. 

Експертите считат, че оборудването е било издигнато по време на ръководството на крал Едуард Първи (1272-1307). 

Според тях откритият откъс е бил част от известните средновековни укрепления на брега на река Темза. Още през 2015 година на територията на двореца са открити следи от дървени структури, за които се допуска, че са  свързани с този монумент.

Председателите на двете камари на английския парламент подчертаха значимостта на находката и нуждата от опазване на историческото завещание на Уестминстър.

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР